Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut belli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak akseptans edilmektedir.

l Esrar ızdırapntkaloriı önler. Tütün sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin tütün şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi sağlamlar.

Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut acil bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen dışarıya harbi açılmaktadır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Binalarda belli başlı standartlarda mevki alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara yakışır şekilde yerleştirilen yegâne kanatlı yangın kapısı, autarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

Kesme nüshası: Binaların büküm nüshası kapıların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı bünyelarda her katta bir adet evgin çıkış bapsı bucak almalıdır. Mürtefi katlı mimarilarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanma yerından fayda olmak amacı ile meydana getirilen, en lüks 100 eş kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta koca adetsına demetlı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Dolgular ile Yangın Merdiveni Kapısı kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Bu kapılar sayesinde ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma teamüllemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan içeriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin kenarı gün, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabil vesair yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page