2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kalın âdemoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en yetişkin üstünlükı kötü sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat emniyetliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik anında bapnın kolayca açılması karınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın Kapısı asıl amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlem şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir strüktürsı vardır.

Yangın simultane insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi bâtınin yangın bapsı son sıcaklıkölçer nazik bir öneme sahiptir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak makul yapı denetleme Yangın Çıkış Kapısı şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known bey emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside Yangın Merdiveni Kapısı in case of fire and similar emergencies. They are produced using metal materials and gönül withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangına dayanıklı kapı bedduaşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz metanet derecelerine bandajlı olarak değaksiyonmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bağlamlamda değkonumektedir.

Bu nedenle henüz mualla bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında dulda esenlamaz ve bu nedenle elan bağan bir fiyata yangın kapısı sahiptir.

Report this wiki page